Ο κ. Γ. Γεωργακόπουλος μιλάει στο «insider.gr» για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με αναπτυξιακή λογική

Ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Hellas, επεσήμανε στο «insider.gr» ότι είναι πολύ σημαντικό η διαχείριση να γίνεται με ταχύτητα και διαφάνεια, με ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, βελτιωμένη εμπειρία για τον πελάτη και με γνώμονα την αναπτυξιακή προοπτική.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι το 2020 η Intrum Hellas απέδωσε πίσω στην Τράπεζα Πειραιώς ρυθμισμένα επιχειρηματικά δάνεια ύψους 300 εκατ. ευρώ. Στηρίζοντας, παράλληλα, καίρια τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που επλήγησαν από την πανδημική κρίση, η Intrum Hellas πραγματοποίησε ρυθμίσεις δανείων 5 δισ. ευρώ και αναστολές πληρωμών (moratoria) 3,5 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων για τη σταδιακή επάνοδο των δανείων σε πλήρη αποπληρωμή (post moratoria), η εταιρεία έχει κάνει χρήση των προγραμμάτων «Γέφυρα Ι» (έχει εντάξει 15.000 δάνεια, ύψους 700 εκατ. ευρώ) και «Γέφυρα ΙΙ» (έχει ήδη εντάξει 459 εταιρίες, άλλες 303 εταιρείες αναμένεται να ενταχθούν άμεσα, ενώ για επιπλέον 778 έχουν εκκινήσει οι ενέργειες ρύθμισης που είναι απαραίτητες για να ενταχθούν).

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.