Πάρτε την οικονομική διαχείριση στα χέρια σας

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να αποκτήσετε γενική εικόνα των οικονομικών σας. Έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που θα σας διευκολύνουν να πάρετε τον έλεγχο των οικονομικών στα χέρια σας.

Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό
Ο προϋπολογισμός είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε τον έλεγχο των οικονομικών σας. Με καλό προϋπολογισμό, έχετε μια εικόνα των μηνιαίων σταθερών και μεταβλητών εξόδων σας και μπορείτε να βλέπετε αν σας μένουν χρήματα. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να δημιουργήσετε έναν σαφή και ολοκληρωμένο προϋπολογισμό, αλλά θα σας φανεί πολύ χρήσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Εξετάστε όλες τις συνδρομές
Πολλοί έχουμε συνδρομές που δεν αξιοποιούμε πραγματικά. Αυτό ισχύει για τα πάντα, από περιοδικά έως γυμναστήρια και συνδρομές σε τηλεοπτικές πλατφόρμες. Εάν έχετε πολλές συνδρομές που δεν χρησιμοποιείτε, μπορεί να αθροίζονται σε μεγάλα ποσά ανά μήνα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τις συνδρομές σας και να ακυρώσετε όσες δεν χρησιμοποιείτε. Τα χρήματα που θα αποδεσμευτούν μπορούν κάλλιστα να αποταμιεύονται.

Αγαπήστε την αποταμίευση
Σε μερικούς ανθρώπους αρέσει πολύ να αποταμιεύουν, ενώ σε άλλους όχι και τόσο. Ωστόσο, η αποταμίευση μπορεί να έχει ενδιαφέρον. Υπάρχει κάποιο μέρος που θέλετε να πάτε διακοπές; Μήπως θα θέλατε να αγοράσετε κάτι ωραίο; Ή θέλετε πιθανώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό αποταμίευσης;

Υπάρχουν διάφορα κόλπα για να κάνετε την αποταμίευση διασκεδαστική. Ορίστε έναν στόχο για τον οποίο θέλετε να αποταμιεύσετε χρήματα και βρείτε με ποιον τρόπο θα τα καταφέρετε καλύτερα. Θα έχετε πετύχει τον στόχο σας πριν το καταλάβετε και θα μπορείτε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.

Αποκτήστε εικόνα των μεγαλύτερων εξόδων σας
Είναι εύκολο να χρησιμοποιείτε την τραπεζική σας κάρτα χωρίς να συνειδητοποιείτε πραγματικά που ξοδεύετε χρήματα. Σήμερα, οι περισσότερες ηλεκτρονικές τράπεζες προσφέρουν επισκοπήσεις των εξόδων σας ανά κατηγορία. Ίσως θα μπορούσατε να κάνετε περικοπές σε ορισμένους τομείς; Για παράδειγμα, πολλοί ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα όσα χρειάζεται για τρόφιμα. Με λίγο προγραμματισμό, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα από αγορές τροφίμων.

Εξοφλήστε τις πιστωτικές κάρτες
Σας κόστισε το καλοκαίρι περισσότερο από όσο είχα προγραμματίσει και καταλήξατε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα; Ή μήπως έχετε κάποιους παλαιότερους απλήρωτους λογαριασμούς πιστωτικών καρτών; Τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών είναι συχνά υψηλά και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί μπορούν να αυξηθούν γρήγορα και πολύ. Εάν έχετε τη δυνατότητα, θα πρέπει να εξοφλείτε αμέσως τον λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας.

Εάν δεν μπορείτε να εξοφλήσετε ολόκληρο το ποσό, είναι προτιμότερο να κάνετε ένα πρόγραμμα για να εξοφλήσετε τον λογαριασμό το συντομότερο δυνατό. Για παράδειγμα, μπορείτε να τον συμπεριλάβετε ως πάγιο έξοδο στον προϋπολογισμό σας, ώστε να μην ξοδέψετε τα χρήματα σε κάτι άλλο.

Απαλλαγείτε από ληξιπρόθεσμες οφειλές
Εάν έχετε λάβει μια επιστολή είσπραξης οφειλών, είναι σημαντικό να ασχοληθείτε αμέσως. Όσο πιο γρήγορα ασχοληθείτε με το ληξιπρόθεσμο χρέος σας, τόσο πιο γρήγορα θα το εξοφλήσετε. Μην φοβάστε να επικοινωνήσετε μαζί μας, η άρτια εκπαιδευμένη ομάδα μας θα χαρεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση. Μπορείτε είτε να συνδεθείτε απευθείας στο My Intrum Portal είτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά.