Τι είναι η είσπραξη οφειλών;

Για να λειτουργεί σωστά η οικονομία, είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να πληρώνονται για τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να συνεχίσουν να διατηρούν τις θέσεις εργασίας και να εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Ωστόσο τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα σχεδιάζουμε όσον αφορά την εξόφληση των οφειλών.

Πολλοί από τους οφειλέτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε έχουν βιώσει σημαντικά γεγονότα στη ζωή τους όπως πένθος, απώλεια εργασίας ή ασθένεια, τα οποία επηρεάζουν την ικανότητά τους να καταβάλλουν τις οφειλές τους. Μερικές φορές, η διαχείριση χρημάτων «ξεφεύγει» από τον έλεγχο και χρειαζόμαστε βοήθεια, για να επανέλθουμε στην πορεία μας. Έχουμε μακρά εμπειρία με ανθρώπους σε οικονομική δυσχέρεια και καταλαβαίνουμε ότι η ζωή μπορεί να φέρει πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις. Βοηθάμε καθημερινά τους ανθρώπους που δυσκολεύονται με τις οφειλές τους ώστε να επαναφέρουν τα οικονομικά τους στη σωστή πορεία.

Δεν μπορώ πληρώσω. Τι θα κάνει ο δανειστής μου;
Ο δανειστής σας μπορεί να επιλέξει να συνεργαστεί μαζί σας, για να βρείτε μια λύση, ή μπορεί να μεταβιβάσει τον λογαριασμό σας σε μια εξειδικευμένη εταιρεία είσπραξης οφειλών. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν συμβεί κάτι τέτοιο. Ο μοναδικός σκοπός εταιρειών όπως η Intrum είναι να συνεργάζονται με άτομα που έχουν οφειλές για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων τους. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίστε το πρόβλημα και να μιλήσετε με τον δανειστή ή την εταιρεία είσπραξης οφειλών το συντομότερο δυνατό.

Έσοδα και δαπάνες
Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο δανειστής ή η εταιρεία είσπραξης οφειλών είναι να εξετάσει τα έσοδα και τα έξοδά σας, για να διαπιστώσει τι ποσό απομένει αφού πληρώσετε όλα τα απαραίτητα έξοδα διαβίωσης. Στη συνέχεια, μπορείτε να συμφωνήσετε σε ένα πρόγραμμα αποπληρωμής, το οποίο να είναι εφικτό και ρεαλιστικό, αφήνοντάς σας επαρκές ποσό για διαβίωση αλλά και να εξοφλήσετε σταδιακά το χρέος σας. Με άλλα λόγια, μπορείτε να πάψετε να ανησυχείτε.

Δεν μπορώ καθόλου να πληρώσω
Αν δεν έχετε διαθέσιμα χρήματα για πληρωμή, ο δανειστής ή η εταιρεία είσπραξης οφειλών ενδέχεται να μπορεί να παγώσει τον λογαριασμό σας μέχρι να αλλάξει η κατάστασή σας. Εάν τα πράγματα είναι δύσκολα και πρέπει να ζητήσετε ανεξάρτητες συμβουλές για τις οφειλές σας, υπάρχουν φορείς που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Μου ήρθαν κάποια επιπλέον χρήματα, μπορώ να εξοφλήσω όλη την οφειλή;
Τα πράγματα μπορούν πάντα να αλλάξουν προς το καλύτερο και αν αποκτήσετε επιπλέον χρήματα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να εξοφλήσετε το χρέος σας πιο γρήγορα. Μπορεί να γίνει με μια εφάπαξ καταβολή, με αυξημένη μηνιαία δόση ή καταβάλλοντας επιπλέον πληρωμές.

Πρέπει να μιλήσω σε κάποιον;
Στην Intrum έχουμε εκπαιδευμένους συμβούλους που σας ακούν και σας καταλαβαίνουν. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν ψηφιακά μέσα και μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας μέσα από διάφορα κανάλια, καθώς και πύλες πελατών που σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας , να πραγματοποιείτε πληρωμές και να λαμβάνετε πληροφορίες ηλεκτρονικά.

Τι θα γίνει αν επιλέξω να μην πληρώσω;

Εάν κάποιος έχει την οικονομική δυνατότητα αλλά αρνείται να πληρώσει, ο δανειστής μπορεί να αποφασίσει να προβεί σε νομικές ενέργειες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίζετε να επικοινωνείτε με τον δανειστή ή την εταιρεία είσπραξης οφειλών, ώστε να γνωρίζει την οικονομική σας κατάσταση. Στη συνέχεια, μπορείτε να συμφωνήσετε σε ένα πρόγραμμα αποπληρωμών.

Μην σας τρομάζει ο όρος «είσπραξη οφειλών». Μιλήστε με τον δανειστή ή την εταιρεία είσπραξης οφειλών για να σχεδιάσετε μαζί ένα πρόγραμμα αποπληρωμής των οφειλών στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας.