Επτά συμβουλές για να μειώσετε τα έξοδά σας

Δεν είναι πάντα εύκολο να αλλάζει κάποιος τις συνήθειες του, αλλά μικρές αλλαγές μπορούν να επιφέρουν σημαντική πρόοδο στη μείωση των εξόδων και την εξοικονόμηση χρημάτων.

Αποφύγετε να δαπανάτε χρήματα που δεν έχετε

Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας. Εάν προτιμάτε να πληρώνετε με πιστωτική κάρτα, βεβαιωθείτε ότι δεν ξοδεύετε περισσότερα χρήματα από όσα έχετε πραγματικά διαθέσιμα στο λογαριασμό σας και θυμηθείτε να εξοφλείτε τις οφειλές σας μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε τα επιτόκια και τις επιπλέον χρεώσεις.

Μειώστε την αγορά take-away καφέ

Στην έντονη καθημερινότητα, είναι εύκολο να καταφύγουμε σε γρήγορες λύσεις. Αλλά η καθημερινή αγορά καφέ ή snacks αυξάνει τα έξοδα. Με απλά μέτρα, μπορείτε να εξοικονομήσετε μεγάλα ποσά χρημάτων κάθε μήνα. Έτσι, αντί να αγοράζετε καφέ εκτός, επενδύστε σε ένα θερμός και προετοιμάστε τον καφέ σας στο σπίτι. Δεν χρειάζεται περισσότερος χρόνος, ενώ επιπλέον μειώνετε τη χρήση πλαστικού.

Συνεχίστε να είστε κοινωνικοί χωρίς να ξοδεύετε

Δεν είναι κακό να πείτε όχι σε κοινωνικές εκδηλώσεις που κοστίζουν αρκετά. Για να είναι κάποιος κοινωνικός δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει ακριβές συνήθειες. Ενημερώστε τους φίλους και την οικογένειά σας ότι θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και προσκαλέστε τους να συμμετάσχουν σε ανέξοδες δραστηριότητες όπως μια βόλτα στη φύση.

Προγραμματίστε τα ψώνια σας

Αγοράστε τα απαραίτητα προϊόντα για το σπίτι σας online ή μια φορά την εβδομάδα ώστε να μην επισκέπτεστε το σούπερ μάρκετ ή τα καταστήματα κάθε μέρα. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε τους πειρασμούς. Πριν κάνετε τα ψώνια σας, ελέγξτε τα ντουλάπια σας και σχεδιάστε τα γεύματά σας ώστε να μην πετάτε φαγητό και να μειώσετε το κόστος. Αναζητήστε συνταγές online για να χρησιμοποιήσετε τα υλικά που ήδη έχετε. Με μόλις λίγα επιπλέον λεπτά μια φορά την εβδομάδα, θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Ανταλλάξτε, δανειστείτε ή αγοράστε second hand είδη

Στη σύγχρονη πραγματικότητα, έχουμε περισσότερα αντικείμενα από όσα χρειαζόμαστε και πιθανότατα μπορείτε να απαλλαγείτε από αρκετά από αυτά:

  • Οργανώστε μια βραδιά ανταλλαγής: Διοργανώνοντας βραδιές ανταλλαγής με φίλους, μπορείτε να απαλλαγείτε από πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και να αποκτήσετε αντικείμενα που σας είναι χρήσιμα.

  • Δανειστείτε από κάποιον άλλον: Μερικές φορές είναι καλύτερο να δανειστείτε από φίλους και γείτονες. Για παράδειγμα, αν το παιδί σας χρειάζεται εξοπλισμό camping για μια εκδρομή σχολείου. Αν δεν γνωρίζετε κανέναν που μπορεί να βοηθήσει, σκεφτείτε τη δυνατότητα ενοικίασης ενός αντικειμένου, όπως ρούχα που θα φορεθούν μόνο μια φορά για μια ιδιαίτερη περίσταση.

  • Αγοράστε μεταχειρισμένα είδη: Η αγορά second hand ειδών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και σήμερα υπάρχει πληθώρα εφαρμογών που σας επιτρέπουν να πουλάτε και να αγοράζετε μεταχειρισμένα αντικείμενα. Πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων, βοηθάτε το περιβάλλον και ενδεχομένως μπορεί να ανακαλύψετε μοναδικούς θησαυρούς.

Σκεφτείτε πριν πράξετε

Σκεφτείτε δύο, τρεις και τέσσερις φορές πριν αγοράσετε κάτι καινούργιο. Χρειάζεστε πραγματικά έναν παρασκευαστή ψωμιού ή θα καταλήξει στην αποθήκη μαζί με το ποδήλατο γυμναστικής που δεν χρησιμοποιείτε; Και τι γίνεται με εκείνη τη μπλούζα που είδατε στη βιτρίνα; Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να αναβάλλετε την αγορά για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια να αναρωτηθείτε αν είναι κάτι που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό.

Και θυμηθείτε ότι δεν είναι απαραίτητο να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας στην περίοδο των εκπτώσεων, ειδικά αν τελικά αγοράζετε πράγματα που διαφορετικά δεν θα αγοράζατε.

Ξεκαθαρίστε τις υπηρεσίες streaming που χρησιμοποιείτε

Ελέγξτε ποιες υπηρεσίες streaming πληρώνετε. Χρειάζεστε όλες τις πλατφόρμες θέασης ή μπορείτε να αρκεστείτε σε μια ή δύο; Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε διαφορετικές τηλεοπτικές σειρές, μπορείτε πάντα να εγγραφείτε σε μία υπηρεσία για ένα διάστημα και στη συνέχεια να μεταβείτε σε μία άλλη για να απολαύσετε το περιεχόμενό της. Με αυτό τον τρόπο, πληρώνετε μόνο για την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε.