Η Intrum Hellas είναι στο πλευρό των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές με διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των πιστώσεών τους. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο 210 9294070.

 

 

European Consumer Payment Report 2020

Ο αντίκτυπος της κρίσης COVID-19 στα νοικοκυριά

Ο Όμιλος Intrum δημοσιεύει την 8η έκδοση του European Consumer Payment Report 2020 που αφορά τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στα νοικοκυριά.

Η έρευνα δείχνει ότι η επίδραση του COVID-19 είναι δυσανάλογη, καθώς επηρεάζονται ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών οι οποίες ήδη βρίσκονταν σε επισφαλή οικονομική κατάσταση π.χ., λόγω χαμηλού εισοδήματος, ασταθούς απασχόλησης και επιπρόσθετων οικογενειακών ευθυνών.

Από την άλλη, οι καταναλωτές που δεν έχουν επηρεαστεί άμεσα από την πανδημία έχουν βελτιώσει τη δυνατότητά τους να λαμβάνουν συνετές οικονομικές αποφάσεις, ενισχύοντας τις γνώσεις τους στην οικονομική διαχείριση, αποταμιεύοντας περισσότερο ή προσαρμόζοντας την καταναλωτική και εν γένει οικονομική συμπεριφορά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 24 ευρωπαϊκές χώρες από τις 28 Αυγούστου έως τις 5 Οκτωβρίου 2020 με τη συμμετοχή 24.000 ερωτηθέντων.

Το European Consumer Payment Report βρίσκεται εδώ.

Το European Consumer Payment Report για την Ελλάδα είναι διαθέσιμο στο παρακάτω link.