Leading Employers in Greece 2022: Η Intrum είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες επιλογής στην ελληνική αγορά

Στην Intrum, επενδύουμε με συνέπεια στους ανθρώπους μας, κάνοντας πράξη τις αξίες μας και επιβεβαιώνοντας έμπρακτα ότι είναι η προτεραιότητά μας. Ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες επιλογής στην ελληνική αγορά, δημιουργούμε μία εξαιρετική εργασιακή εμπειρία σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αναγνώρισης και διαρκούς εξέλιξης. Μάθετε περισσότερα για το εργασιακό περιβάλλον στην Intrum.

Η Intrum συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εργοδότες επιλογής στην ελληνική αγορά, προσφέροντας μία εξαιρετική εργασιακή εμπειρία σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αναγνώρισης και διαρκούς εξέλιξης. Δείτε περισσότερα στην επιχειρηματική έκδοση «Leading Employers in Greece» της ICAP CRIF.

Στην Intrum κάνουμε πράξη τις Αξίες μας!

Οι Άνθρωποί μας

Με οδηγό τις αξίες και τη διεθνή τεχνογνωσία του Ομίλου Intrum, η Intrum Ηellasέχει καταφέρει στα 2,5 πρώτα χρόνια λειτουργίας της στην ελληνική αγορά να ξεχωρίσει σε όλα τα επίπεδα. Μέσα σε ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον εξαιτίας της πανδημίας, κατόρθωσε να αναδείξει την Ελλάδα σε κύρια στρατηγική αγορά του Ομίλου Intrum και να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις του κλάδου. Επίκεντρο και παράγοντας της επιτυχίας αυτής είναι οι άνθρωποί μας, η κινητήριος δύναμή μας, στους οποίους επενδύουμε κατά προτεραιότητα και με συνέπεια. Στην Intrum Hellas δημιουργούμε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αναγνώρισης και διαρκούς εξέλιξης, αποτελώντας εργοδότη επιλογής. Μένοντας πιστοί στις αξίες μας (Empathy, Ethics, Dedication, Solutions), προτάσσουμε την εργασιακή ασφάλεια και ευημερία των ανθρώπων μας ώστε να παραμένουν δημιουργικοί και να διατηρούν υψηλό βαθμό δέσμευσης . Πρώτο βήμα και προϋπόθεση είναι να ακούμε ενεργά και να δρούμε αντίστοιχα. Οι εταιρικές έρευνες, αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας, διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο έτος και καλύπτουν όλες τις πτυχές της εργασιακής καθημερινότητας: από θέματα στρατηγικής και μετασχηματισμού έως θέματα υγείας και ευεξίας. Στις έρευνες αυτές συμμετέχει ενεργά ποσοστό άνω του 95% των εργαζομένων κάθε φορά, αναγνωρίζοντας ότι η γνώμη τους είναι σημαντική και λαμβάνεται υπόψη.

Υγεία και Ασφάλεια

Απέναντι στις ανάγκες του σήμερα, καθιερώνουμε το υβριδικό μοντέλο εργασίας, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της δέσμευσης των ανθρώπων μας και προσφέροντας την ευελιξία που είναι απαραίτητη για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Ως εταιρία, καταφέραμε άλλωστε, να προσαρμοστούμε ιδιαίτερα άμεσα στην εξ' αποστάσεως εργασία που απαιτήθηκε λόγω της πανδημίας, διατηρώντας σταθερή τη δέσμευση και την αποδοτικότητα των ανθρώπων μας, ενώ πάνω από το 95% των εργαζομένων δήλωσαν απόλυτα ασφαλείς με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την πανδημία κυρίως κατά την περίοδο επιβολής των περιοριστικών μέτρων. Η διασπορά του Covid-19 παρέμεινε σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα εντός της εταιρίας λόγω των ταχύτατων αντανακλαστικών, των αποτελεσματικών μέτρων, του ευέλικτου λειτουργικού μοντέλου και φυσικά της εξαιρετικής συνεργασίας του προσωπικού. Παράλληλα η σταθερή συνεργασία με εξειδικευμένο πάροχο για 24ωρη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης των εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους, οι κατ' ιδίαν συνεδρίες καθώς και οι εξειδικευμένες ομαδικές συζητήσεις αποτέλεσαν πολύτιμο συνοδοιπόρο κατά την ιδιαίτερη αυτή περίοδο, θωρακίζοντας την ψυχική υγεία των ανθρώπων μας. Στρατηγική και πάγια τακτική μας είναι να επικοινωνούμε και συζητούμε με διαφάνεια με όλο το προσωπικό σημαντικά θέματα και εξελίξεις και παράλληλα να ενισχύουμε περαιτέρω τη μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με παροχές όπως είναι π.χ. το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Intrum, που αποτελεί το πρώτο αντίστοιχο ταμείο που ιδρύθηκε στον κλάδο μας στην Ελλάδα.

Εξέλιξη

Ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο που αφορά στους ανθρώπους μας είναι οι ευκαιρίες εξέλιξης ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικοί σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι συνθήκες της αγοράς μεταβάλλονται διαρκώς. Η εταιρία επενδύει ετησίως σε περισσότερες από 14.000 ώρες εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας και σε όλη την γκάμα των τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων (καλύπτοντας >90% του προσωπικού). Κάνοντας τη θεωρία πράξη, οι νέες θέσεις εργασίας προσφέρονται κατά προτεραιότητα στο υφιστάμενο προσωπικό και καταλήγουν μετέπειτα σε εξωτερική αναζήτηση υποψηφίων μόνο εφόσον απαιτείται, δίνοντας σε όλους ευκαιρία για ανέλιξη σε νέους ρόλους και ευθύνες εντός της εταιρίας. Στρατηγικός επίσης άξονας στον οποίο επενδύουμε σημαντικά είναι τα νέα ταλέντα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εργαστούν και να ωριμάσουν επαγγελματικά στην Intrum δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για το σκοπό αυτό, συμμετέχουμε σε μια σειρά από ενέργειες, όπως η διοργάνωση ημερίδων σε πανεπιστήμια, η επιδότηση θέσεων πρακτικής άσκησης φοιτητών αλλά και η προκήρυξη χρηματικού βραβείου σε αποφοίτους μεταπτυχιακού προγράμματος σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούμε και ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα του Ομίλου Intrum, το Next Generation Program, το οποίο αναδεικνύει την Intrum Hellas σε μία ελληνική εταιρία με πραγματικά διεθνή διάσταση. Toπρόγραμμα αυτό παρέχει την ευκαιρία σε νέους επαγγελματίες να εργαστούν στην Intrum, ακολουθώντας συγκεκριμένο αναπτυξιακό πλάνο και υποστήριξη με στόχο να αποτελέσουν τα μελλοντικά ηγετικά στελέχη του Ομίλου. Περιλαμβάνει εξειδικευμένη εκπαίδευση σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανταλλαγή συμμετεχόντων μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν, on the job training και mentoring. Είναι ένα πλήρες πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες είναι εργαζόμενοι της Intrum αλλά με κύριο στόχο και αντικείμενο την προετοιμασία τους για το μέλλον.

Βιώσιμη ανάπτυξη και εταιρική υπευθυνότητα

H βιώσιμη ανάπτυξη είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη στρατηγική και τον τρόπο λειτουργίας της Intrum και αυτή αποτυπώνεται στις αξίες και τις πολιτικές της. Ο βασικός σκοπός μας να «οδηγούμε το δρόμο προς μια υγιή οικονομία» μέσα από λύσεις αναδιάρθρωσης χρέους και εξυγίανση επιχειρήσεων με σεβασμό στις ευάλωτες ομάδες, συνδέεται άμεσα με την προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μέσα από την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και την ευημερία των νοικοκυριών. Ταυτόχρονα, υλοποιούμε μια σειρά από δράσεις με σκοπό την ενίσχυση της έννοιας του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της ομαδικότητας. Οι δράσεις αυτές έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την υποστήριξη συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων ή επικεντρώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος. Πέραν της διοργάνωσης συγκεκριμένων δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος, προσαρμόζουμε ανάλογα και την καθημερινή μας λειτουργία, ενισχύοντας την προσπάθεια περιορισμού κατανάλωσης ενέργειας και ρύπανσης του περιβάλλοντος, με στόχο την ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 20%. Ενδεικτικά παραδείγματα ενεργειών είναι η καμπάνια περιορισμού εκτυπώσεων, η επιδότηση ετήσιας κάρτας ΜΜΜ, η ανακύκλωση, η ελεγχόμενη λειτουργία των κλιματιστικών, η αντικατάσταση στόλου εταιρικών αυτοκινήτων με υβριδικά κ.λπ. Παράλληλα, συμμετέχουμε ενεργά σε επιπλέον δράσεις μέσω της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις για την ενίσχυση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στα παιδιά ενώ συνδιοργανώνουμε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και με ευρύτερο φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με την ισότιμη εκπροσώπηση στην εταιρία να αποτελεί μια σημαντική πτυχή που αφορά τους ESG στόχους μας, στο σύνολο των εργαζομένων της εταιρίας το 59% είναι γυναίκες και το 41% άνδρες. Εκείνο που μας διαφοροποιεί περαιτέρω είναι ότι το ποσοστό αυτό παραμένει αναλλοίωτο ακόμη στα ανώτερα ιεραρχικά επίπεδα της εταιρίας αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας για ίσες ευκαιρίες εξέλιξης. Στην Intrum όλοι μαζί συνεισφέρουμε στην πορεία προς μια βιώσιμη ανάπτυξη με κοινό όραμα και σύμμαχο τις Αξίες μας.

Στην Intrum, οι άνθρωποί μας είναι η δύναμη και η προτεραιότητά μας! Με οδηγό τις Αξίες μας, δημιουργούμε μαζί μια εταιρική κουλτούρα που βασίζεται σε δεσμούς εμπιστοσύνης, ενισχύει ισότιμα την εξέλιξη και προάγει την ομαδικότητα. Επενδύουμε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, ευημερίας και ευκαιρίας, ενισχύοντας τη δέσμευση των ανθρώπων μας στην πορεία για μια υγιή οικονομία και βιώσιμη ανάπτυξη.
Μαρία Φατζικμανώλη, HR Director, Strategic Market Greece

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ